Kapital

Inside ·  Jens Ulltveit-Moe i skattekrangel:

Nektes fradrag etter Brasil-tap

Drev ikke business: Staten mener et selskap i Umoe-sfæren ikke kan få fradrag for tap, da det ikke drev virksomhet etter skatteloven. Heiko Junge NTB scanpix
Publisert:7. november 2019

Et Umoe-selskap får ikke fradrag for 130 millioner kroner i tap på utlån til Jens Ulltveit-Moes bioetanolsatsing i Brasil, fordi det ikke drev noen virksomhet i skattemessig forstand. Det kommer frem av partenes sluttinnlegg før saken skal opp i Oslo tingrett.

Som Kapital skrev i nr. 12 har selskapet Umoe Invest, en del av Umoe-gruppen, tatt ut søksmål mot staten ved Skatt øst, etter å ha blitt nektet å trekke fra ca. 130 millioner kroner på skatten i kjølvannet av at bioetanoleventyet til Jens Ulltveit-Moe falt i fisk. Den tidligere NHO-presidenten har dyrket 300.000 mål med sukkerrør til produksjon av bioetanol i Brasil, hvilket har vist seg å bli et milliardsluk.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn