Kapital

Inside ·  Fylkesmannen skal avgjøre skjebnen til Semb Hovedgård:

Får ikke bli aksjeselskap

Herskapelig: Einar Nagell-Erichsen bor på vakre Semb Hovedgård i Borre i Vestfold, som koster eieren mellom 1,5 og to millioner kroner i årlige driftkostnader. Foto: Advokat Ek Foto: Advokat Ek
Publisert:3. desember 2019

Schibsted-arving Einar Nagell-Erichsen har i en årrekke lansert ulike planer for Semb Hovedgård. Nå vil han omgjøre den prek­tige eiendommen til aksjeselskap for å få økonomien til å gå rundt, men kommunen sier nei.

Helt siden han kjøpte Semb Hovedgård for drøye 20 år siden har Einar Nagell-Erichsen lansert en rekke planer for å utvikle den 1.800 mål store eiendommen. Blant annet har han søkt om å få dele opp tomten, skille ut driftsbygningene på gården med et eget gårds- og bruksnummer, samt omgjøre hovedhuset til asylmottak. Schibsted-arvingen har imidlertid måttet tåle avslag etter avslag, inntil han i fjor fikk godkjent å skille ut deler av tomten for å bygge et leilighetskompleks med 28 boenheter og underjordisk parkeringsanlegg.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn