Kapital

Inside ·  Økt konfliktnivå rundt skattefradag på utlånstap:

– Det blir mye advokatmat

Kjemper for sine tap: Erik Solér vant frem, mens Petter Olsen, Inger Ellen Nicolaisen og Stein Erik Hagen har tapt rettsstrider om skattefradrag for tap. Jens Ulltveit-Moes sak er utsatt. Nils BjÂland
Publisert:21. november 2019

Erik Solér, Ernst Ravnaas, Petter Olsen, Stein Erik Hagen, Inger Ellen Nicolaisen og nå Jens Ulltveit-Moe har alle kjempet mot staten for å få skattefradrag for tap på fordringer de siste årene. – Skatteetatens praktisering er skjerpet, sier skatteekspert.

Som Kapital skrev i forrige utgave har Umoe Invest, en del av Umoe-gruppen, tatt ut søksmål mot staten ved Skatt øst, etter å ha blitt nektet å trekke fra ca. 130 millioner kroner på skatten i kjølvannet av det mislykk- ede bioetanoleventyret til Jens Ulltveit-Moe. Staten mener Umoe Invest ikke drev noen virksomhet i skattemessig forstand, ifølge sluttinnlegg til tingretten. Vi skrev at saken nylig var oppe i Oslo tingrett, men det har vist seg å ikke stemme. Saken har nemlig blitt utsatt etter anmodning fra Umoe Invest, og kommer antagelig opp våren 2020.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn