Kapital

Inside ·  Entra taper enormt på opsjonsavtale:

Staten får kjøpe Borgarting til halv pris

Halv pris: Staten har vunnet retten til å benytte seg av en gammel opsjonsavtale med eiendomsselskapet Entra, som sikrer dem lokalene til Borgarting lagmannsrett for halvparten av markedsprisen. GWLADYS FOUCHE Reuters
Publisert:22. oktober 2019

Etter en årelang krangel om en opsjonsavtale med eiendomsselskapet Entra får staten nå kjøpe lokalene til Borgarting lagmannsrett for nesten en halv milliard under markedspris.

Dommen i striden mellom staten og eiendomsselskapet Entra eiendom som nylig falt i Oslo tingrett kan kort oppsummeres slik: Entra tabbet seg ut i 2002 og gjorde en dårlig og upresis avtale. Nå ser det ut til at den tabben vil koste dem nesten en halv milliard kroner. Det er nemlig differansen mellom antatt markedspris på Borgarting lagmannsrett lokaler midt i indrefileten av Oslo, og prisen som staten har en opsjonsavtale på å betale. Entra må også ut med saksomkostninger.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn