Kapital

Inside ·  Strid om ekspropriering på Frogner:

Sliter med å kaste ut milliardærer

Ekspropriert på Frogner: Byrådet ledet av Ap satte i 2017 en stopp for alle byggeplaner i Gylden-løves gate 15 ved å vedta regulering til park. Eierne Christen Sveaas og Erik Bøhler fikk senere varsel om ekspropriasjon, men nekter å gi fra seg tomten uten kamp. Foto: Richard Solem
Publisert:10. oktober 2019

Erik Bøhler og Christen Sveaas nekter å gi slipp på en frodig Frogner-hage der Oslo kommune har vedtatt å lage bydelspark. Milliardærene vil ha titalls millioner i erstatning for tapt fortjeneste på planlagt boligutvikling.

Halvannet år etter at Oslo kommune vedtok å ekspropriere en hage i Gyldenløves gate 15 for å gi Frogner-folket en ny bydelspark, har ikke kommunen fått krumme et eneste gresstrå på tomten. Tomteieerne Erik Bøhler og Christen Sveaas går ingen steder, i hvert fall ikke uten klekkelig kompensasjon.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn