Kapital

Inside ·  Folketrygdfondet på bomtur i Borr Drilling:

Riggsmell til en kvart milliard

Passive: Hverken Folketrygdfondet, her ved toppsjef Kjetil Houg, eller toppledelsen i Borr Drilling, benytter de elendige kursene til å kjøpe seg ytterligere opp i Borr. Noe som er med på å svekke kursen ytterligere. Foto: Jone Frafjord Foto: Jone Frafjord © Hegnar Media
Publisert:10. oktober 2019

Folketrygdfondet ser store verdier fordufte på kurskollapsen i Borr Drilling på Oslo Børs. Storeieren ønsker ikke kommentere om de fortsatt har tillit til Borr-ledelsen.

Investor Tor Olav Trøims riggsatsing i Borr Drilling har så langt utviklet seg til et økonomisk mareritt – ikke bare for selskapsgründeren selv, men også for de øvrige eierne. I forbindelse med selskapets oppkapitaliseringsfase i 2017 lot Folketrygdfondet seg også inspirere av utsikter til et revitalisert marked for nye moderne jack up-rigger og sikret seg da en eierandel på rundt 7,5 prosent. I dag ligger eierandelen på tett oppunder ti prosent. Bare den Houston-baserte oljeservicegiganten Schlumberger med drøyt 13 prosent ligger over, ifølge en aksjonærliste fra FactSet, mens Trøim selv er nummer tre med 7,9 prosent av aksjene.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn