Kapital

Inside ·  Nye erstatningskrav fra Berge Gerdt Larsen:

Kan runde milliarden i krav

Har mer (krav) på hjertet: Investoren Berge Gerdt Larsen er på ingen måte ferdig med staten etter frifinnelsen av ham i lagmannsretten i 2016. Larsen lanserer stadig nye krav og søksmål mot staten. Stian Lysberg Solum NTB scanpix
Publisert:10. oktober 2019

I vår krevde Berge Gerdt Larsen 906 millioner kroner av staten i erstatning for strafforfølgning. Nå krever ni av hans selskaper til sammen 17 millioner kroner for tap og ulempe de mener de ble påført under etterforskningen av ham.

Investoren Berge Gerdt Larsen sprenger alle tidligere rekorder for krav om økonomisk erstatning for strafforfølgning. Kapital kunne før sommeren fortelle at Larsen personlig krever 906 millioner kroner av staten etter frikjennelsen av ham i 2016. Larsens rekordkrav ble fremmet etter at han i en nær elleve års periode, i årene 2006–2016, først ble siktet, tiltalt og dømt i tingretten – for så å bli fullt frikjent i lagmannsretten for grovt skattesvik og økonomisk utroskap.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn