Kapital

Inside ·  Grunnkapitalen i hjertestiftelse spist opp:

Hagen på donorjakt

Pengejakt: Stein Erik Hagen trenger økonomiske gaver til stiftelsen for å fortsette støtten til hjerteforskning. Terje Pedersen NTB scanpix
Publisert:22. oktober 2019

Stein Erik Hagens stiftelse for klinisk hjerteforskning ble opprettet med en grunnkapital på 50 millioner kroner. Nå må stiftelsen ha påfyll for å kunne fortsette.

Stiftelsen har siden opprettelsen gitt omtrent fem millioner kroner årlig til Senter for klinisk hjerteforskning på Oslo universitetssykehus, Ullevål. I et brev til Lotteri- og stiftelsestilsynet melder stiftelsen at den har tapt 87 prosent av grunnkapitalen, og nå sitter igjen med 6,2 millioner kroner i egenkapital. “Da avkastningen har vært vesentlig dårligere enn forventet, har gavene som har vært gitt tæret veldig på egenkapitalen. Stein Erik Hagens stiftelse for klinisk hjerteforskning har som mål å fortsette med støtten til Senter for klinisk hjerteforskning, og det jobbes derfor mot ulike miljøer for styrke egenkapitalen i stiftelsen gjennom nye gaver”, står det i redegjørelsen som er pålagt når egenkapitalen til en stiftelse har blitt mindre enn en tredjedel av grunnkapitalen.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn