Kapital

Inside ·  Grunnkapitalen i hjertestiftelse spist opp:

Hagen på donorjakt

Pengejakt: Stein Erik Hagen trenger økonomiske gaver til stiftelsen for å fortsette støtten til hjerteforskning. Terje Pedersen NTB scanpix
Publisert:22. oktober 2019

Stein Erik Hagens stiftelse for klinisk hjerteforskning ble opprettet med en grunnkapital på 50 millioner kroner. Nå må stiftelsen ha påfyll for å kunne fortsette.

Stiftelsen har siden opprettelsen gitt omtrent fem millioner kroner årlig til Senter for klinisk hjerteforskning på Oslo universitetssykehus, Ullevål. I et brev til Lotteri- og stiftelsestilsynet melder stiftelsen at den har tapt 87 prosent av grunnkapitalen, og nå sitter igjen med 6,2 millioner kroner i egenkapital. “Da avkastningen har vært vesentlig dårligere enn forventet, har gavene som har vært gitt tæret veldig på egenkapitalen. Stein Erik Hagens stiftelse for klinisk hjerteforskning har som mål å fortsette med støtten til Senter for klinisk hjerteforskning, og det jobbes derfor mot ulike miljøer for styrke egenkapitalen i stiftelsen gjennom nye gaver”, står det i redegjørelsen som er pålagt når egenkapitalen til en stiftelse har blitt mindre enn en tredjedel av grunnkapitalen.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn