Kapital

Inside ·  Oppsiktsvekkende funn om kunstsalg:

“Knuser” gutta på auksjon

Populær: Kunsten til avdøde Georgia O’Keeffe er ettertraktet. Her er “Jimson Weed/White Flower No.1” på Tate Modern i 2016. Bildet ble omsatt for 400 millioner kroner på auksjon i 2014. Matt Dunham Ap
Publisert:4. oktober 2019

Verkene til kvinnelige kunstnere utkonkurrerer mannlige kollegers på prisvekst når de dukker opp på auksjon for andre gang, ifølge en fersk rapport.

Det er en analysegruppe i det internasjonale auksjonshuset Sotheby’s som kommer med de oppsiktsvekkende funnene. I rapporten konkluderes det med at prisen på kunst signert kvinner i snitt øker med 73 prosent fra første til andre gang de legges under hammeren på auksjon.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn