Kapital

Inside ·  Oppsiktsvekkende funn om kunstsalg:

“Knuser” gutta på auksjon

Populær: Kunsten til avdøde Georgia O’Keeffe er ettertraktet. Her er “Jimson Weed/White Flower No.1” på Tate Modern i 2016. Bildet ble omsatt for 400 millioner kroner på auksjon i 2014. Matt Dunham Ap
Publisert:4. oktober 2019

Verkene til kvinnelige kunstnere utkonkurrerer mannlige kollegers på prisvekst når de dukker opp på auksjon for andre gang, ifølge en fersk rapport.

Det er en analysegruppe i det internasjonale auksjonshuset Sotheby’s som kommer med de oppsiktsvekkende funnene. I rapporten konkluderes det med at prisen på kunst signert kvinner i snitt øker med 73 prosent fra første til andre gang de legges under hammeren på auksjon.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn