Kapital

Inside ·  Musikalsk donasjon fra Sveaas:

Gir bort instrumenter for hundrevis av millioner

Musikkentusiast: Finansmann Christen Sveaas har gitt bort instrumenter verdt et tresifret millionbeløp. Foto: Ivan Kverme Foto: Ivan Kverme © Hegnar Media
Publisert:26. september 2019

Christen Sveaas var i sin tid så dårlig til å spille at han fikk fritak fra blokkfløyteundervisning. Likevel samler investoren på verdifulle instrumenter, og ga i fjor bort en antikk fiolin verdt mellom 50 og 200 millioner kroner.

Den kulturnteresserte finansmannen Christen Sveaas ga i fjor bort en Antonio Stradivarius-fiolin fra 1736, “The Spencer Dyke”, til Anders Sveaas’ Almennyttige Fond (ASAF). Den bokførte verdien av fiolinen ble satt til 23,5 millioner kroner, men markedsveriden er betraktelig høyere. Fondet eier nå ti antikke strykeinstrumenter som i hovedsak er gitt av Sveaas, med formål om å støtte unge musikere.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn