Kapital

Inside ·  Green Waves bygger skjærgårdsjeep av resirkulert aluminium:

Vil bygge el-båt av søppel

Familiebedrift: Ida 29Salomonsen Thorrud og Ole Jakob Salomonsen leder selskapet som lanserer en skjærgårdsjeep på strøm i 2020. Her er de fotografert i Green Waves’ elektriske snekke på 20-fot. Foto: Green waves Foto: Green waves © Hegnar Media
Publisert:23. september 2019

I vår lanserte Green Waves en 20-fots snekke med elmotor. Nå gjør Tvedestrandsbedriften seg klar for sitt neste produkt: en 21 fots skjærgårdsjeep som går på strøm og har en toppfart på 15 knop – hvor skroget er tilvirket av resirkulert aluminium.

“ I 2018 bestemte vi oss for å lage både en snekke og skjærgårdsjeep. I tillegg tilbyr vi elektrifisering av eksisterende båter, så nå har vi et tilbud til de fleste, sier Ida Salomonsen Thorrud, daglig leder Green Waves. Sammen med blant annet sin far og teknisk sjef i selskapet, Ole Jakob Salomonsen, satser familiebedriften på å lansere skjærgårdsjeepen på båtmessen Sjøen for alle i mars 2020. Selskapets mål er å skape en mer naturnær og miljøvennlig opplevelse på sjøen for sine kunder, og så langt har elsnekka fått god mottagelse med 25 bestilte båter på en sesong.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn