Kapital

Inside ·  Herbjørn Hanssons familieselskap High Seas:

Seiler på kreditorenes nåde

Mest i biotek: Det vanvittig kraftige kursfallet for Herbjørn Hanssons aksjer i Nordic American Shipping og Hermitage Offshore Services (tidligere Nordic American Offshore) gjør at han nå har det meste av formuen i biotek-selskapet Photocure. Her fra rettssaken en tidligere finansdirektør i NAT har anlagt mot selskapet. Iván Kverme Iván Kverme
Publisert:15. august 2019

Belåningsgraden til aksjeporteføljen er over 100 prosent, og egenkapitalen er under halvparten av aksjekapitalen. Men Herbjørn Hansson sier ingenting om dette i årsrapporten til hans investeringsselskap High Seas.

Herbjørn Hansson og sønnen Alexanders familieselskap High Seas seiler nå helt og holdent på kreditorenes velvilje. Etter enda et år med fall i verdien av aksjeporteføljen til selskapet er gjelden disse aksjene er finansiert med nå større enn markedsverdien av dem. Belåningsgraden er altså over 100 prosent! Ved årsskiftet var børsverdiene av far og sønn Hanssons aksjer i henholdsvis USA-noterte Nordic American Tankers, Hermitage Offshore Services, og norske Photocure på til sammen 202 millioner kroner. Men gjelden til finansinstitusjonene, som muliggjorde Hanssons aggressive aksjekjøp i de to førstnevnte selskapene i 2017, hadde da samtidig økt til 209 millioner kroner. Gjelden til finansinstitusjonene har økt med over 150 millioner kroner på fire år.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn