Kapital

Inside ·  Sveaas-batalje opp i to domstoler:

Nye runder i aksjestrid

Gir seg ikke: Investor Christen Sveaas har i lang tid vært i konflikt med Stangeskovene, der håndteringen av en formidlingsordning for aksjer står sentralt. Foto: Ivan Kverme Foto: Ivan Kverme © Hegnar Media
Publisert:2. september 2019

Striden rundt Stangeskovene fortsetter. Christen Sveaas møter selskapet og tidligere styremedlemmer i to ankesaker i høst.

Christen Sveaas startet allerede på 1980-tallet oppkjøp av aksjer i byggevare- og skogselskapet Stangeskovene, og eier i dag ca. 28 prosent. Men tiden som minoritetsaksjonær i det 120 år gamle aksjelselskapet har vært alt annet enn fredelig for investoren. Den viktigste årsaken til mye rabalder på generalforsamlingene – og flere rettssaker – har vært en families rett til å holde eierskapet innenfor slektstreet.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn