Kapital

Inside ·  Ingen dans på roser i Christiania Securities:

Inntektene kollapser

Foto: Ivan Kverme
Publisert:15. august 2019

Norges minste meglerhus rammes av fortsatt full kurtasjekrig og mer uforutsigbare aksje- og finansmarkeder enn på mange år. Inntektene falt med 35 prosent i fjor.

Meglerhverdagen er ikke hva den en gang var – en hverdag som helt inn på midten av 2000-tallet fortsatt var preget av fete kurtasjesatser og der et kobbel unge juniormedarbeid- ere nær sagt døgnet rundt kunne hanke inn stadig nye kunder til seniormeglerne uten å måtte ta hensyn til dagens omfattende personvernregler. I dag er kurtasjesatsene bare en brøkdel av hva de tidligere var, noe som også kommer klart frem om man ser på regnskapstallene til meglerforetaket Christiania Securities. Selskapet, som blant annet tilbyr meglingstjenester og netthandel – samt verdipapirfinansiering, for å kunne gi enkelte kunder større armslag på Oslo Børs enn det deres egenkapital i utgangspunktet gir dem rom for – hadde en dramatisk inntektsnedgang i 2018 målt mot året før.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn