Kapital

Inside ·  Eiendomsmilliardær Edgar Haugen:

Flyr 180 gjester på lunsjtur til Rivieraen

>Ut på tur, aldri sur: – Vi synes det er hyggelig å feire at vi fyller 25 år, sier Edgar Haugen i Ragde Eiendom som inviterer 180 personer på lunsjtur til Cannes. Foto: Eivind Yggeseth Eivind Yggeseth
Publisert:29. august 2019

Torsdag 29. august tar eiendomsmilliardær Edgar Haugen med seg 180 meglere og bankfolk tur-retur “lunsjøya” utenfor Cannes. Anledningen? Feire at firmaet hans, Ragde Eiendom, er 25 år.

I det Kapitals abonnenter får denne utgaven av bladet i posten, sitter 180 nordmenn på et privat chartret fly. De skal fly tur-retur den franske rivieraen på én dag (!) for å spise lunsj på den eksklusive øya Îles Sainte-Marguerite utenfor Cannes. Mannen med spanderbuksene heter Edgar Haugen og er blant de aller rikeste i Norge. Han inviterer for å feire at firmaet hans Ragde (Edgar baklengs) Eiendom fyller 25 år. Firmaet la nylig bak seg sitt beste år.

Les også

Beyond Meat-aksjen opp 500 prosent siden mai:

Annonse

Beyond Meat bør tas med en klype salt

– Avreise Gardermoen 06.30 og retur fra France 22.00, forteller en kilde til Kapital. – Turen kalles “Badedag med bransjen”. Det er mye meglere pluss bankfolk. Haugen er arbitrasjekongen innen eiendom. Han kjøper eiendom som andre kjøper skjorter. Ingen kjøper og selger så mye som ham, sier vedkommende til Kapital.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-16"?><richtext version="1.0.0.0"><paragraphlayout><paragraph><text>“Lunsjøya” utenfor Cannes: Etter det Kapital kjenner til skal følget spise og feste på rikmanns- og kjendisrestauranten La Guérite som ligger på  Îles Sainte-Marguerite. </text><symbol>29</symbol></paragraph></paragraphlayout></richtext>
“Lunsjøya” utenfor Cannes: Etter det Kapital kjenner til skal følget spise og feste på rikmanns- og kjendisrestauranten La Guérite som ligger på Îles Sainte-Marguerite. 29 Foto: YouTube
– Jeg vil ikke si noe om hvor vi skal. Det er det ikke så mange som vet. Edgar Haugen Vert

Har “båt” til 100 mill.

I fjor anslo Kapital at Haugen hadde en formue på 11,3 milliarder kroner, opp fra 8,8 året før. Dermed kunne han titulere seg som den 15. rikeste på listen over Norges 400 rikeste og to plasser opp på listen. Milliardæren, som har bakgrunn som bilselger, uttaler seg sjelden til mediene.

– Vi synes det er hyggelig å feire at vi fyller 25 år, sier Haugen når Kapital ringer for å få en kommentar til bursdagsfeiringen tre dager før avreise.

Les også

Satser alt som båtmegler på Cote d’Azur:

Lever drømmen i Monaco

Det er ikke tilfeldig at han inviterer til nettopp Cannes. Haugen har en eiendom i den eksklusive byen, som har vært et trekkplaster for rike i alle tider. Ifølge Kapitals kilde tilbringer han mye tid i Cannes og har også en “båt” til 100 millioner kroner som han farter rundt i.

Haugen forteller at han inviterer til Cannes nettopp fordi han har hus der nede. Han vil ikke bekrefte hvor følget skal spise lunsj.

– Jeg vil ikke si noe om hvor vi skal. Det er det ikke så mange som vet, sier han.

Etter det Kapital kjenner til, skal gjestene trakteres på rikmanns- og kjendisrestauranten La Guérite som ligger på Îles Sainte-Marguerite, eller “lunsjøya” som vår kilde omtalte den som, utenfor Cannes. Restauranten har aner tilbake til 1935. I tillegg til å kunne spise på restauranten kan man plukke opp pasta med hummer til 165 euro (ca. 1.600 kroner) pr. person for å spise i “båten” eller hvor det skulle passe.

På Tripadvisor spriker antall stjerner og kommentarer fra ypperlig til forferdelig. Enkelte gjester advarer mot “hinsides priser og gjester som er så arrogante og høye på seg selv at det blir kvalmt”.

Les også

Tvenge blør i aksjemarkedet:

300 millioner blåst bort

Chartret eget fly

Kapital har hørt at Haugen både hadde invitert 140 og 180 gjester.

– 180 er det riktige antallet, bekrefter han.

– Har du chartret fly?

– Ja, det stemmer, sier han.

Det er en privat flyplass i Cannes, men den tar kun småfly, etter det Kapital kjenner til. Haugens gjester blir trolig fløyet til Nice og fraktet med båt derfra.

– Jeg hadde helst sett at du ikke skrev om dette, men det er kanskje vanskelig.

– Ja, det er det dessverre. Har Ragde Eiendom feiret jubileer tidligere?

– Ja, 20-årsjubileum. Da inviterte vi 120 gjester til fest på Bølgen & Moi, sier Haugen.

I 2014 anslo Kapital at han hadde en formue på 3,5 milliarder kroner. Det holdt til en 52. plass på listen over Norges 400 rikeste.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-16"?><richtext version="1.0.0.0"><paragraphlayout><paragraph></paragraph></paragraphlayout></richtext>
Foto: La Guerite

Startet som bilselger

Haugen begynte med kjøp, salg og seksjonering av leiligheter på begynnelsen av 1990-tallet. Egenkapital hadde han spart opp i bilforretningen Edcar, som faren hans drev på Grønland i Oslo, og hvor Haugen jobbet, ifølge Kapitals kilde. I starten investerte han sammen med nå avdøde Lasse Damsund.

Det siste året har Haugen fått endel oppmerksomhet i mediene fordi han angivelig hadde kjøpt fire leiligheter av en eldre kvinne til underpris. Det mente i hvert fall arvingen til kvinnen. Oslo tingrett mente at det ikke var bevis for at Haugen hadde svindlet den nå avdøde kvinnen. Saken er anket.

Finansavisen skrev i fjor at Haugen bladde opp 42 millioner kroner for en villa til datteren i Holmenkollen.

Når Haugen ikke tilbringer tid på Rivieraen, er han gjerne på hytta på Geilo, som ligger i Slåttalivegen og skal være et av de fineste hyttetunene der oppe. I 2015 anslo Kapital at det hadde en markedsverdi på 25–30 millioner kroner.

– Kan jeg spørre hva 25-årsfesten koster til Cannes koster, eller er det ufint?

– Det synes jeg er ufint og Se og Hør-journalistikk som Kapital burde holde seg for god til å holde på med, sier Haugen.

– Da får jeg gratulere med dagen og ønske god tur.

– Takk for det.


Les også:

Fikk utleggpant på 615.000 kr mot seg etter millionlån fra DNB:

Riise fra “I lomma på Silje” til i lomma på kemneren

Kun måneder etter at John Arne Riise fikk 7,5 millioner kroner i huslån av DNB, fordi han ifølge TV3-programmet “I lomma på Silje” har fått orden på betaling av regninger og opparbeidet seg en million kroner i egenkapital, tar kemneren pant i hus og bankkonto grunnet skattekrav på 615.000 kroner mot ham.

4 min lesetid

Britannia Hotel i myndighetenes søkelys:

Reitan skal ha brutt fredningsvedtak

Hvor mye kan man endre fredet interiør i et bygg? Nå risikerer Odd Reitan å få kulturminnemyndighetene på nakken etter milliardoppussingen av Britannia Hotel i Trondheim.

3 min lesetid

Andre leser også: