Kapital

Inside ·  Kursras i rederiet Fjord 1 gir stortap for Frederik W. Mohn:

Vårskrell på 70 millioner

Risky business: Bergenseren og storaksjonær i rederiet Fjord 1, Frederik W. Mohn, må fordøye saftige millionnedskrivninger som følge av kursfall i Fjord 1. Foto: Thomas Brun Foto: Thomas Brun © Hegnar Media
Publisert:25. juni 2019

Kursen i Fjord 1 er under kraftig press på børsen. Storaksjonær og styremedlem i fergerederiet, Frederik W. Mohn, har i løpet av få uker akkummulert et papirtap på et tosifret millionbeløp.

Fergerederiet Fjord 1 har hatt en katastrofal utvikling på Oslo Børs det siste året med en nedgang på over 30 prosent. Og i kjølvannet av rapporten for første kvartal, som viste et fall i resultat før skatt på over 80 prosent målt mot samme kvartal i 2018, dundret aksjen nesten ned mot historisk bunn, all den tid det ble registrert omsetninger rett i overkant av 30-streken for aksjekursen. Aksjonærene har måttet bokføre saftige verdifall. Det gjelder også bergensinvestor Frederik Wilhelm Mohn (42) ettersom han, via sitt investeringsselskap Perestroika, er nest største aksjonær i selskapet med nær åtte millioner Fjord 1-aksjer. Siden midten av mai har denne posten blitt rundt 70 millioner kroner mindre verdt.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn