Kapital

Inside ·  Statlig kraftkjempe har vurdert verdien av seg selv:

– Statkraft er verdt 150–200 milliarder

Store verdier: Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i Statkraft har regnet på verdien av selskapets egenkapital, og får et svar på mellom 150–200 milliarder kroner. Her foran kunstverket “Tegn II, 1991” av Jan Groth.29 Foto: NTB scanpix/Lise Åserud Foto: NTB scanpix/Lise Åserud © Hegnar Media
Publisert:26. juli 2019

Statkraft har gjennomført en verdivurdering av det statlige kraftselskapets egenkapital. Og selskapet mener det nå er verdt et sted mellom 150 og 200 milliarder kroner.

Da Statkraft ble skilt fra Statnett tilbake i 1992 fikk den statlige kraftprodusenten gjennomført to verdivurderinger som i snitt tilsa en verdi av egenkapitalen på 12,5 milliarder kroner. Nå i 2019 har Statkraft selv gjennomført en verdivurdering der svaret er at selskapet har en egenkapital som er verdt et sted mellom 150–200 milliarder kroner.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn