Kapital

Inside ·  Knalltall for dronningens kunststiftelse:

Rekordhøye gavebidrag

Godt år: Dronning Sonja delte ut Queen Sonja Print Award til den japansk-canadiske kunstneren Emma Nishimura i The Royal Acedemy i London i høst. Mannen i midten er samtidskunstner David Hockney, som er blant de best betalte levende kunstnere i auksjonsmarkedet. Foto: NTB scanpix NTB scanpix
Publisert:27. juni 2019

– Queen Sonja Print Award er verdens fremste pris til kunstnere innen det grafiske felt, sier investor Christen Sveaas, som bidro med fem millioner kroner til prisen i fjor.

I 2011 etablerte dronning Sonja stiftelsen H.M. Dronning Sonjas Kunstnerstipend. Formålet er å skape interesse for og inspirere til utvikling av grafisk kunst. Stiftelsen formidler både salg av dronningens egen kunstproduksjon samt selger donerte arbeider fra andre kunstnere og overskuddet havner hos stiftelsen.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn