Kapital

Inside ·  John Markus Lervik og Akers IT-selskap Cognite:

Prises til en kvart milliard

Data trumfer olje? John Markus Lervik viste i 2017 frem The Economist som sier at verdens mest verdifulle ressurs er data, ikke olje. Ruud, Vidar NTB scanpix
Publisert:8. juli 2019

Digitaliseringsselskapet Cognite, som ble gründet av John Markus Lervik i 2017 og der Aker nå er majoritetsaksjonær, er verdt nær en kvart milliard kroner, ifølge EY. Lerviks aksjer prises til 23 millioner kroner.

Tidligere Fast- og Cxense-sjef John Markus Lervik gründet Cognite i 2017 med en startkapital på 30.000 kroner. Da Kapital intervjuet ham sommeren 2017, var de åtte ansatte, og han hadde akkurat fått Kjell Inge Røkkes Aker til å finansiere seg. Målet Lervik da fortalte Kapital om var ambisiøst: å bli ledende i Europa på å samle inn fysiske data fra industriproduksjon, og så digitalisere dataene.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn