Kapital

Inside ·  Et sammenslått Equinor/Statkraft:

Kan skape børsnotert energigigant

Nå haster det: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Berit Roald NTB scanpix
Publisert:26. juli 2019

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen har trolig bare to år på seg til å få delprivatisert Statkraft. Kan en fusjon med Equinor være løsningen?

Equinor sier de skal vokse kraftig de kommende årene innen fornybar kraft som vind og sol. Og dette er også de nøyaktig samme fremtidige satsningsområdene til Statkraft. Samtidig er Equinors fornybarsatsing veldig liten sammenlignet med selskapets nåværende satsning på olje og gass. En mye større fornybardel ville skape et mye mer troverdig energiselskap for fremtiden enn dagens i all hovedsak oljeselskap. Statkraft sitter samtidig på en stor markedsvirksomhet, der man styrer en kraftproduksjon som vil være gull verdt for et energiselskap som både sitter på olje, gass, vann, vind og sol. Dette er to selskaper som de neste årene stadig oftere vil møte hverandre i konkurranser. To selskaper som har staten som henholdsvis majoritetseier og eneeier.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn