Kapital

Inside ·  Rasmussengruppen dumpet Borr Drilling før kursras:

Unngikk riggtap på over 300 millioner

God timing: Nedsalget i Borr Drilling i fjor høst betyr at Rasmussengruppen, der Dag Rasmussen er adm. dir., har unngått et riggtap på over en kvart milliard kroner. Sondre Steen Holvik Foto: Sondre Steen Holvik
Publisert:10. juni 2019

Rasmussengruppen timet nedsalget i Borr Drilling tilnærmet perfekt, men skal man tro analytikerne, bør familieselskapet snarest komme seg inn på aksjonærlisten igjen.

– Vi har en policy om ikke å komment- ere noe rundt våre finansielle investeringer bortsett fra ved fremleggelsen av vårt årsregnskap. Så dette kan jeg derfor ikke kommentere noe rundt, sier Dag Rasmussen til Kapital. Han er administrerende direktør i Rasmussengruppen – og viser til Kapitals spørsmål om de nå kan tenke seg å posisjonere seg i riggselskapet Borr Drilling igjen etter at de i fjor høst solgte hele posten på rundt 17 millioner aksjer til kurs rett over 35,50 kroner. Salgstidspunktet har i ettertid vist seg å være tilnærmet optimalt, ettersom det Tor Olav Trøim-kontrollerte riggselskapet nå handles til kurser rundt 18 kroner. Det betyr at Rasmussengruppen, med base i Kristiansand, har unngått et riggtap på over 300 millioner kroner. Nedsalget ble tilrettelagt av Pareto Securities – og en rekke primærinsidere plukket opp Borr Drilling-aksjene som kom for salg. Blant annet økte både styreformann Tor Olav Trøim, styremedlem Fredrik Halvorsen samt selskapets finansdirektør, Rune Magnus Lundetræ, eksponeringen og sikret seg totalt to millioner nye riggaksjer.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn