Kapital

Inside ·  Aker Energy må bruke lokale leverandører i Ghana:

Røkke jr. skal lede industrisatsning

Skal investere: Aker Energy-sjef Jan Arve Haugan (t.v.) skal investere milliarder av kroner i offshore-utbyggingen i Ghana. Kristian Røkke skal investere i lokal ghanesisk offshoreindustri som igjen skal levere til Aker Energy. Brian Cliff Olguin Brian Cliff Olguin
Publisert:2. juni 2019

Kristian Røkke er styreleder i et nyopprettet Aker-selskap, kalt Aker Ghana Industrial Corporation, som skal investere i ghanesisk leverandørindustri. Det afrikanske landet har krav til lokalt innhold i offshoreindustrien.

Kjell Inge Røkkes afrikanske oljedrøm beveger seg stadig fremover. Trolig får oljeselskapet Aker Energy i løpet av sommeren grønt lys fra oljemyndighetene i Ghana til å starte utbyggingen av oljefeltet selskapet eier 50 prosent av offshore Ghana.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn