Kapital

Inside ·  Festen fortsetter i kunstmarkedet:

Full fres på New York-auksjonene

Ny rekord I: Jeff Koons-skulpturen “Rabbit” ble klubbet for 695 millioner kroner. Inkludert salær måtte kjøperen ut med ca. 790 millioner kroner hos Christie’s. Her fra visningen i forkant. TIMOTHY A. CLARY AFP
Publisert:5. juni 2019

Til tross for både børsfall og handelskrig gikk kunsten unna som hakka møkk på de internasjonale kunstauksjonene i New York i mai. Sotheby’s og Christie’s solgte for til sammen 14,2 milliarder kroner.

Det brøt ut applaus i salen da klubben falt for Claude Monet-bildet “Meules” hos Sotheby’s i New York. Tilslaget endte på 845 millioner kroner etter en åtte minutter lang budrunde. Kjøperen måtte i tillegg betale et salær på ca. 120 millioner kroner. Ifølge Artnews opererer Sotheby’s med de høyeste salær­ene i bransjen.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn