Kapital

Inside ·  Løvenskiold rev falleferdig fjøs – må bygge kopi:

– Fremstår som helt urimelig

Falleferdig: Rivingen av dette slitne sommerfjøset har ført til uenighet mellom Oslo kommune og Løvenskiold-Vækerø. Det er liten tvil om at fjøset var i dårlig stand, men kommunen mener likevel at det ikke burde vært revet. Løvenskiold-Vækerø Løvenskiold-Vækerø © Hegnar Media
Publisert:30. mai 2019

Carl Otto Løvenskiold har foretatt en ulovlig rivning av et fjøs på husmannsplassen Vestre Hakloa i Nordmarka. Nå er Løvenskiold pålagt å oppføre en tro kopi av fjøset, men godseieren har klaget på vedtaket.

Fortsetter man nordover fra popu­lære Kikutstua, kommer man til Vestre Hakloa, opprinnelig en gammel finneplass fra 1700-tallet. Det lite grendetunet består av bebyggelse fra siste halvdel av 1800-tallet, og er et av få steder i Marka som fortsatt har fastboende.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn