Kapital

Inside ·  Euronext advarer mot “deadlock” om Børsen:

Vil ikke trekke bud – uansett

No retreat: Konsernsjef Stéphane Boujnah i Euronext varsler i et intervju med Kapital at de ikke vil gi opp kampen om Oslo Børs selv om regjeringen skulle kreve minst 2/3 eierskap for at en majoritetseier får konsesjon til å eie Børsen. Åserud, Lise NTB scanpix
Publisert:11. april 2019

Selv om finansminister Siv Jensen skulle bestemme seg for at en majoritetseier av Oslo Børs må kontrollere minst to tredjedeler av aksjene, vil ikke Euronexts toppsjef Stéphane Boujnah trekke sitt bud.

Prosenttallet alt handler om i kampen som nå pågår om Oslo Børs er 66,67 – brøken 2/3 . Oslo Børs, med støtte fra budgiveren børsen foretrekker, Nasdaq, samt Finans Norge, DNB, KLP og innleide advokatfirmaer, argumenterer for at en majoritetseier av Oslo Børs må eie minst 66,67 prosent av aksjene for at norske myndigheter skal gi konsesjon. Tallet 66,67 prosent handler om at når én eier er over den grensen, så kan ikke uenighet blant aksjonærene blokkere for viktige beslutninger som vedtektsendringer og utvidelser av aksjekapitalen. Altså at dette vil gi et mer stabilt eierskap for en såpass viktig institusjon i Norge.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn