Kapital

Inside ·  Investor vil rive kulturminne og bygge miljøhus:

Slakter Halvorsens plan

Tegnet av arkitekt Poulsson: Huset Halvorsen vil rive er oppført i 1934 og tegnet av arkitekten Magnus Poulsson og hans sønn, Esben Poulsson. Foto: Jensen & Skodvin Arkitekter Foto: Jensen & Skodvin Arkitekter © Hegnar Media
Publisert:21. april 2019

Akershus fylkeskommune er sterkt kritisk til investor Fredrik Halvorsens plan om å rive et fredet hus til fordel for et null­ut­slippshus på sin giganteiendom på Snarøya i Bærum.

Sommeren 2017 betalte investor Fredrik Halvorsen 158 millioner kroner for eiendommen Strømstangveien 1–3 i Bærum, et strøk kjent som Snarøyas “gullkyst.” I 2018 ble det kjent at Halvorsen ønsket å bygge to nye hus på giganteiendommen. I Strømstangveien 1 ønsker Halvorsen å erstatte det eksisterende toetasjers huset, og i Strømstangveien 3 ønsker Halvorsen seg en enebolig med svømmebasseng.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn