Kapital

Inside ·  Tidligere Thule-topp ville renvaske seg:

Sak mot polititopper avvist

Dømt: Tidligere styreleder Hans Eirik Olav er dømt for grov økonomisk utroskap og hvitvasking. Han har fått flere både anker og klagesaker avvist. På bildet ses han sammen med advokat Jon Christian Elden. Iván Kverme Iván Kverme
Publisert:6. mai 2019

Straffedømte Hans Eirik Olav mener han har vært utsatt for justismord, og ville gå til privat straffesak mot en rekke ledere i politi og påtalemyndighet. Men i en kortfattet kjennelse fra Oslo tingrett blir saken til den tidligere styrelederen i Thule Drilling avvist.

Kapital har tidligere skrevet om hvordan Hans Eirik Olav påstår seg utsatt for justismord i saken der han ble dømt til fire års fengsel for blant annet grov økonomisk utroskap da han satt som styreleder i riggselskapet Thule Drilling. I et siste forsøk på å renvaske seg ville Olav gå til privat straffesak mot riksadvokat Tor-Aksel Busch, Økokrim-sjef Trond Eirik Schea og flere andre polititopper i ulike etater.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn