Kapital

Inside ·  Tidligere sjef for Scand Boats tiltalt:

– Lurte DNB for 3,2 millioner

Ikke båt, bare skrog: To båter av typen Scand 360 ble brukt som sikkerhet for utbetaling av 3,25 millioner kroner. Nå må den tidlig?ere sjefen for Scand Boats møte i retten, tiltalt for grovt bedrageri. Foto: Dag Jenssen/NTB scanpix Samfoto
Publisert:28. april 2019

Brudd på vestpåbudet, fartsovertredelser og promillekjøring er vanlige lovbrudd i båtverdenen. Lånebedrageri, derimot, hører man meget sjelden om. Men nå er Bertrand Marcussen (64) tiltalt for nettopp dette.

– Kun ut fra egen hukommelse så kan jeg si at jeg ikke har hatt andre saker enn denne hvor det er benyttet fritidsbåter som middel for lånebedrageri overfor bank, sier politiadvokat Hans Olav Røyr i ved Agder politidistrikt til Kapital.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn