Kapital

Inside ·  Kjempetabbe av John Fredriksen:

Feilmeldte for 150 mill. i Seadrill

Kjempetabbe: Når du har så mye penger og aksjer at du melder inn en feil eierandel verdt 150 millioner kroner (i Seadrill) til både Oslo Børs og SEC. Her John Fredriksen under børsnoteringen av et annet selskap han eier mye i, Marine Harvest, i New York i 2014. Linus Sundahl-Djerf Linus Sundahl-Djerf
Publisert:2. mai 2019

John Fredriksens holdingselskap meldte om eierskap til over 900.000 aksjer for mye i Seadrill etter Chapter 11-behandlingen i fjor sommer. Verdien av de feilmeldte aksjene var da på over 150 millioner kroner.

Etter en lang og kostbar Chapter 11-behandling, gjeldsforhandlinger, under en konkursdomstol i Houston, Texas, kom riggselskapet Seadrill i juli i fjor tilbake med ny notering på Oslo Børs. Både i prospekter til de amerikanske finansmyndighetene SEC og i børsmeldinger til Oslo Børs meldte John Fredriksens eierselskap Hemen Holding inn at det eide 30,86 millioner aksjer i Seadrill. Det tilsvarer også 30,86 prosent av utestående aksjer.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn