Kapital

Inside ·  Unik norsk 1800-tallssamling:

Kunst etter Reksten- advokat selges i Nederland

Dyrest: Peder Balke-bildet “The Trolltindene Range, Norway” har en prislapp på 2,5 millioner kroner. Foto: Philipp Mansmann Foto: Philipp Mansmann © Hegnar Media
Publisert:4. april 2019

– Dette er det mest omfattende fremstøtet av norsk kunst på kunstmessen Tefaf. Det har aldri før blitt tilbudt så mange arbeider av Balke, Fearnley og Dahl på en gang, sier kunsthandler Morten Zondag.

Den verdenskjente kunstmessen The European Fine Art Fair (Tefaf) åpner 14. mars og er den største salgsmessen for eldre kunst i verden. Til den sjarmerende byen, hvor Maastricht-traktaten ble undertegnet i 1992, kommer mange av verdens rikeste med privatfly for å se og kanskje kjøpe en Picasso eller en av de gamle nederlandske mestrene. Kunstverkene er så mange og holder så høy kvalitet at de kunne ha hengt på museer. På Tefaf kan man spas­ere inn i ett av de mange galleriene og kjøpe hva man skulle ønske, gitt at lommeboken er tykk nok.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn