Kapital

Inside ·  Visuelt-prisen 2019:

Kapital-design nominert

Richard Solem Richard Solem © Hegnar Media
Publisert:15. mars 2019

Kapitals ansiktsløftning har blitt lagt merke til i designmiljøet. Nå er bladets design blitt nominert i Norges største konkurranse innen visuell kommunikasjon.

Visuelt er Norges største, årlige konkurranse innen visuell kommunikasjon og premierer arbeider innen grafisk design, illustrasjon, digital design og “moving image”. Redesignet av Kapital i 2018 er her nominert til prisen for beste redaksjonelle design. Prosjektet, som konkurrerer mot magasinene Vinduet og Billedkunst, ble gjennomført av Skilhagen AS og Carl Gürgens.

– Målsetningen med prosjektet var å skape et visuelt rammeverk som ytterligere forsterker Kapitals redaksjonelle DNA, sier Andreas Rød Skilhagen.

Annonse

– Det har vært et omfattende arbeid, og et resultat vi er stolte av. Det var med en viss æresfrykt vi gikk inn i prosjektet med å redesigne en såpass sterk merkevare som har eksistert siden 1971, forklarer han.

Les også

El Chapo Guzman dømt i USA:

Notorisk mexicansk narkosjef

Et element i designet har vært å gi nøkkeltall en mer prominent plass enn tidligere.

– Jobben handler om å finne den rik­tige balansen mellom å bevare og fornye. Utover en totalt ny layout har man også valgt å endre format og papirkvalitet. Kapital har en gjennomsnittlig lesetid på 60 minutter, noe som gjør taktilitet og magasinet som objekt essensielt, forklarer Skilhagen, som synes det er gøy å bli nominert.

Omslaget for Kapital nr. 9/18, en illus­trasjon av Espen Friberg til saken “Luksusboom for nordmenn”, er dessuten nominert i kategorien “Beste redaksjonelle illustrasjon” i 2018. Visuelt ble i år gjennomført for 26. gang. Det kom inn totalt 680 arbeider. Selve prisutdelingen finner sted 11. april.


Les også:

Fredriksen-familien nekter å rive brygge:

– Kan ikke bade fra en brygge på fire meter

Plan- og bygningsetaten nekter å godkjenne bryggeanlegget på luksuseiendommen til Fredriksen-tvillingene. Men noen riving kommer ikke på tale, ifølge familiens talsmann.

4 min lesetid

Petter Olsen i skattestrid med staten:

Petter Olsen i skattestrid med staten

Striden om Fred. Olsen-familiens trust er ikke helt over. Lillebror Petters anke om inntektsskatt fra Timex-konsernet skal nå opp for retten.

2 min lesetid

Andre leser også: