Kapital

Inside ·  Visuelt-prisen 2019:

Kapital-design nominert

Richard Solem Richard Solem © Hegnar Media
Publisert:15. mars 2019

Kapitals ansiktsløftning har blitt lagt merke til i designmiljøet. Nå er bladets design blitt nominert i Norges største konkurranse innen visuell kommunikasjon.

Visuelt er Norges største, årlige konkurranse innen visuell kommunikasjon og premierer arbeider innen grafisk design, illustrasjon, digital design og “moving image”. Redesignet av Kapital i 2018 er her nominert til prisen for beste redaksjonelle design. Prosjektet, som konkurrerer mot magasinene Vinduet og Billedkunst, ble gjennomført av Skilhagen AS og Carl Gürgens.

– Målsetningen med prosjektet var å skape et visuelt rammeverk som ytterligere forsterker Kapitals redaksjonelle DNA, sier Andreas Rød Skilhagen.

Annonse

– Det har vært et omfattende arbeid, og et resultat vi er stolte av. Det var med en viss æresfrykt vi gikk inn i prosjektet med å redesigne en såpass sterk merkevare som har eksistert siden 1971, forklarer han.

Les også

El Chapo Guzman dømt i USA:

Notorisk mexicansk narkosjef

Et element i designet har vært å gi nøkkeltall en mer prominent plass enn tidligere.

– Jobben handler om å finne den rik­tige balansen mellom å bevare og fornye. Utover en totalt ny layout har man også valgt å endre format og papirkvalitet. Kapital har en gjennomsnittlig lesetid på 60 minutter, noe som gjør taktilitet og magasinet som objekt essensielt, forklarer Skilhagen, som synes det er gøy å bli nominert.

Omslaget for Kapital nr. 9/18, en illus­trasjon av Espen Friberg til saken “Luksusboom for nordmenn”, er dessuten nominert i kategorien “Beste redaksjonelle illustrasjon” i 2018. Visuelt ble i år gjennomført for 26. gang. Det kom inn totalt 680 arbeider. Selve prisutdelingen finner sted 11. april.


Les også:

Hagen investerer i nytt privatfly:

Kjøper luksusjet til 200 mill.

Elleve år etter at han solgte sitt forrige privatfly, kjøper Stein Erik Hagen nå en flunkende ny luksusjet for 200 millioner kroner. Hagen satser denne gangen på en Gulfstream G280 med plass til opptil ti passasjerer.

4 min lesetid

Terje Tinholt med egen fotoutstilling:

– Hobby for å koble av da jeg var megler

– Det startet med at jeg kjedet meg veldig på ferie i Oman og begynte å ta bilder av blomster og insekter, ja, mye rart, sier ­eiendomsutvikler Terje Tinholt.

5 min lesetid

Andre leser også: