Kapital

Inside ·  Mektig hedgefond selger Kværner-aksjer:

Vender Røkke ryggen

Söta bror tar farvel: Catella Hedgefond selger seg mer eller mindre helt ut av Kværner etter å ha vært tredje største aksjonær i flere år i selskapet der Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker Kværner Holding er klart største eier. Brian Cliff Olguin Brian Cliff Olguin
Publisert:28. februar 2019

I fjor solgte hedgefondet til svenske Catella seg ned i Aker. Nå selger kapitalforvaltningsselskapet seg nesten helt ut av Kværner.

Etter i flere år å ha vært en av selskapets aller største aksjonærer har pipen fått en annen lyd når Catella Fondsforvaltning og deres fond Catella Hedgefond nå har valgt å kvitte seg med nesten ti millioner Kværner-aksjer. I dag sitter Catella på litt under 900.000 aksjer, og er dermed kun selskapets 27. største eier. Det massive nedsalget den siste tiden betyr at det svenske fondet ikke lenger er selskapets tredje største aksjonær. Denne posisjonen hadde de i årevis – bak hovedeier Aker Kværner Holding, som igjen er kontrollert av investor Kjell Inge Røkke, og det Stavanger-baserte PE-selskapet North Sea Strategic Investments, som høsten 2015 kjøpte seg kraftig opp i Kværner til åtte kroner pr. aksje.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn