Kapital

Inside ·  Startet Cubera-gullgruven for 13 år siden:

Kan tjene over halv milliard

Selger gullgruve: Jørgen Kjærnes (t.h.) og Kine Burøy-Olsen selger forvaltningsselskapet Cubera de to gründet for snart 13 år siden til Storebrand, her ved konserndirektør for Storebrand Kapitalforvaltning Jan Erik Saugestad. Lise Eide Risanger/Storebrand Lise Eide Risanger/Storebrand © Hegnar Media
Publisert:8. mars 2019

Jørgen Kjærnes, Kine Burøy-Olsen og svenske Till Gutzen kan til sammen tjene over en halv milliard kroner på salget av Cubera, dersom suksessen til fondsforvaltningsselskapet deres fort­setter også etter at Storebrand nå kjøper dem.

Tidligere Argentum-sjef Jørgen Kjærnes, tidligere Argentum-medarbeider Kine Burøy-Olsen og svenske Till Gutzen, med blant annet erfaring fra det statlige pensjonsfondet AP6, gründet sammen forvaltningsselskapet Cubera i 2006. Forretningsideen var å hente inn penger fra internasjonale investorer som ville investere i nordiske private equity-fond, men som kunne tenke seg å la Cubera gjøre dette for dem istedenfor å investere direkte i slike fond.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn