Kapital

Inside ·  Vedtak om Romanistiftelsen omgjort:

– Feil å avsette styremedlemmer

Vant frem: Holger Gustavsen, som i 2017 sammen med to andre ble avsatt fra styret i Romanistiftelsen og ble kritisert av Stiftelsestilsynet, har fått medhold i klageinstansen om at vedtaket fra tilsynet var uten grunnlag. Junge, Heiko NTB scanpix
Publisert:8. februar 2019

Stiftelsesklagenemnda har reversert et vedtak hvor tre styremedlemmer i den konkursrammede Romanistiftelsen ble avsatt. Samtidig tilbakevises en rekke grove anklager mot de tidligere styremedlemmene.

I 2017 avsatte Stiftelsestilsynet tre styremedlemmer i Romanistiftelsen. Men i et vedtak fra november 2018 viser det seg at ankeinstansen, Stiftelsesklagenemnda, har reversert denne avgjørelsen. Stridens kjerne var en tilsynsrapport som avdekket at stiftelsens styremedlemmer hadde sittet på alle sider av bordet, og bevilget penger til seg selv og sine egne. Blant dem som ble avsatt var styreleder Holger Gustavsen, som hadde hatt stålkontroll på pengestrømmen under et stort antall ulike hatter, og sikret seg betydelige honorarer og godtgjørelser i alle funksjoner. Stiftelsens penger skulle utbetales til språk- og kulturformål, etter søknad.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn