Kapital

Inside ·  ABG Sundal Collier-aksjens fall gir hodebry for partnerne:

40 mill. forduftet

Aksjekontrakter i fritt fall: I meglerhuset ABG Sundal Collier, der Jan Petter Collier er hovedaksjonær, må partnerne stadig skrive ned verdiene av sine terminkontrakter som følge av bratt kursfall. Andreas Klemsdal Andreas Klemsdal © Hegnar Media
Publisert:11. februar 2019

Kjernemedarbeiderne i ABG Sundal Collier ligger an til å tape titall millioner på inngåtte veddemål om kursoppgang.

I løpet av det siste halvåret har aksjekursen i det børsnoterte meglerforetaket ABG Sundal Collier kommet ned fra kurser rundt 5,90 kroner til dagens nivå på rundt 4,70 kroner, tilsvarende en nedtur på 20 prosent. For mange av selskapets vel hundre partnere har ikke dette bare en direkte økonomisk konsekvens i ly av de mange ABG Sundal Collier-aksjene de opp gjennom årene har kjøpt og betalt for. En stor andel av selskapets kjernemedarbeidere har også lastet opp privatøkonomien med enda flere aksjer i eget selskap, men som er lagt over på såkalte forwardkontrakter. Dette er aksjer de er bundet til å kjøpe på et fremtidig tidspunkt – og til en avtalt aksjekurs – men som faller i verdi når den underliggende aksjekursen kommer ned.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn