Kapital

Inside ·  Fullt trøkk i Bagatelles gamle lokaler:

Pangstart for BA3 på Frogner

I mål: Kim Søyland (t.v.) og Jama Awaleh har åpnet dørene til BA3 med braksuskess. Her er de to fotografert under oppusningen av lokalene som tidligere huset Bagatelle og Lille B. Iván Kverme Iván Kverme
Publisert:19. desember 2018

Bar- og restauranthuset Bygdøy Allé 3 på Frogner i Oslo har sust inn som vestkantens nye populære vannhull. Nå er restauranten fullbooket de fleste dagene frem til jul, og i helgene står det lange køer på utsiden.

– Responsen har vørt bedre enn det vi har turt å håpe på. Kim Søyland 

– Det har vært et stort trykk. Vi hadde et ønske om og en tro på at vi kom til å treffe bra med konseptet vårt for bydelen, men vi ser at vi har fått en respons som var bedre enn det vi har turt å håpe på, sier partner Kim Søyland i Selskap - og Serveringsgruppen.

Annonse
Les også

Spyshop casher inn på julebordsesongen:

Tar spanings­oppdrag for sjalu ektefeller

Når julefreden senker seg ,kan Søyland og forretningspartneren Jama Awaleh puste lettet ut over at deres nye storstue, Bygdøy allé 3, populært kalt BA3 ser ut til å ha truffet blink hos vestkantens voksne partyelite. Lokalet, som er på hele 800 kvadratmeter nederst i Bygdøy allé i Oslo, går over tre etasjer, med scenen Inkognito i underetasjen, et bar- og restaurantkonsept i første etasje og en vinterhage med en stor takterrasse i andre etasje. Frem til jul er restauranten stort sett fullbooket, og det vært helt fullt hus mange dager i uken til tross for at lokalene har en kapasitet på hele 500 personer.

– Hver fredag og lørdag har vi hatt fullt med kø utenfor, sier Søyland.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-16"?><richtext version="1.0.0.0"><paragraphlayout><paragraph><text>Inspirert av Soho House: Oppusningen av tidligere Bagatelle og Lille B har kostet Selskaps- og Serveringsgruppen dyrt. Listen ble lagt høyt, med inspirasjon fra blant annet den eksklusive klubben Soho House i London.</text></paragraph></paragraphlayout></richtext>
Inspirert av Soho House: Oppusningen av tidligere Bagatelle og Lille B har kostet Selskaps- og Serveringsgruppen dyrt. Listen ble lagt høyt, med inspirasjon fra blant annet den eksklusive klubben Soho House i London. Tord Erik Andresen
– Hver fredag og lørdag har vi hatt fullt med kø utenfor. Kim Søyland Partner, Selskap- og Serveringsgruppen

Nye utelivskonger

Sammen med partneren Jama Awaleh har Søyland de siste syv årene bygget seg opp til å bli en av Oslos største aktører innenfor uteliv. Under paraplyen Selskap- og Serveringsgruppen ligger Stratos, F6 Cocktailbar & Lounge i Frognerveien, Justisen i Møllergaten samt Gamle Museet, som er de gamle lokalene til Astrup Fearnley i Dronningens gate. I 2016 startet de opp Nedre Løkka Cocktailbar og Selskapslokale, og for en knapp måned siden åpnet de altså dørene til BA3. Både Nedre Løkka og F6 eier de to i kompaniskap med Jesper Hjelm.

Så langt har de lykkes godt med satsingen. I 2017 hadde Selskap- og Serveringsgruppen driftsinntekter på 116 millioner kroner og satt igjen med et resultat før skatt på nesten ni millioner kroner.

Søyland har tidligere anslått overfor Finansavisen at investeringen i BA3, der luksusrestauranten Bagatelle og Lille B tidligere holdt til, ville komme opp i 15 millioner kroner.

– Det endte nok noe høyere enn 15 millioner kroner, men konseptet har endret seg siden vi gikk ut med det tallet, sier Søyland. Han opplyser at oppussingen finansieres av oppsparte midler fra driften av de øvrige lokalene i gruppen.

– Det er en tung investering og det har vært en lang prosess, men dette er noe vi brenner for. Vi er to stykker som har satset på dette markedet, men vi omsatte for over 100 millioner kroner i fjor. I mellomledelsen er vi nå rundt 20 stykker og rundt 350 ansatte totalt, så vi har et stort apparat i ryggen, sier Søyland.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-16"?><richtext version="1.0.0.0"><paragraphlayout><paragraph><text>Inspirert av Soho House: Oppusningen av tidligere Bagatelle og Lille B har kostet Selskaps- og Serveringsgruppen dyrt. Listen ble lagt høyt, med </text></paragraph></paragraphlayout></richtext>
Inspirert av Soho House: Oppusningen av tidligere Bagatelle og Lille B har kostet Selskaps- og Serveringsgruppen dyrt. Listen ble lagt høyt, med Tord Erik Andresen

Gode tilbakemeldinger

Utelivsgründeren er opptatt av at BA3 skal være et såkalt levende hus i hele åpningstiden. Lokalet er derfor delt opp i ulike deler som endrer seg fra dag til kveld. Med en aldersgrense på 28 år har Søyland og Awaleh bevisst satset på et litt eldre klientell enn søsterbaren F6, som ligger bare et steinkast unna.

– Dette skal være et voksent sted. Vi ønsker å differensiere oss fra andre steder samt at det finnes endel tilbud for den yngre garde på Solli Plass. Frogner har ikke hatt noe tilbud for folk som er litt voksne, som vil ha god mat og god drikke og kulturelle innslag. Vi så en mulighet i markedet, sier Søyland, som er svært lettet over mottagelsen.

Les også

Oppskrifter til jul og nyttår

TV-kokkens tips: Slik blir julemiddagen perfekt

– Vi har hatt veldig mange øyne på oss, ettersom vi har gjort noe med et historisk lokale som tidligere har huset Bagatelle og Eyvind Hellstrøm. Dette var en av de mest prestisjetunge og kjente restaurantene som var i Oslo, som vi har revet og bygget opp på nytt. Vi har fått både ris og ros for hvordan vi har gjort det, men totalt sett er tilbakemeldingene veldig gode. Vi føler at vi har laget et forsamlingslokale som Oslo ikke har sett før, sier Søyland.


Les også:

Frogner-villa er stadig tapssluk for Evensen-arving:

Har stått tom siden 2014

Jens Evensen jr. har bestemt seg for hva han ønsker å gjøre med den fasjonable villaen sin i Kristinelundveien 2, men Byantikvaren er lite begeistret for planene.

2 min lesetid

Må finansiere Nerdrumskolen med egne malerier:

Nerdrum selger unna egen kunst

Odd Nerdrum selger stadig unna egen kunst for å finansiere driften av Nerdrumskolen. Skolens fremtid avhenger helt av at kunstneren donerer flere verk til stiftelsen.

3 min lesetid

Andre leser også: