Kapital

Inside ·  Åpner for søk i historiske artikler:

Kapital og Finansavisen inn i Retriever

Viktig samfunnsverdi: – Vi ser at et samlet arkiv har en viktig samfunnsverdi. Det er mange som ønsker å dypdykke i historiske artikler. Gjennom Atekst sikrer vi at vår stemme blir hørt, og at vårt innhold blir et viktig bidrag til den evige samfunnsdebatten, sier Trygve Hegnar.29 © Hegnar Media
Publisert:18. desember 2018

Fra nyttår vil tidligere artikler fra Hegnar Medias publikasjoner være tilgjengelige i det enorme tekstarkivet Atekst og gjennom medieovervåkningstjenesten Retriever.

– Hegnar Media har sterke publikasjoner som setter dagsorden. Denne avtalen betyr mye for våre kunder og for Atekst-brukerne. Espen Viskjer Norges-sjef i Retriever

Retriever Norge og Hegnar Media har inngått en eksklusiv avtale som gir Retriever og mediearkivet Atekst tilgang til alle mediehusets publikasjoner.

Annonse

Med den nye avtalen vil hele arkivet til Kapital, Finansavisen, InteriørMagasinet og Hegnar.no heretter være fullt søkbart i Atekst. Innholdet blir også en del av medieovervåknings- og analysetjenesten til Retriever.

– Hegnar Media har sterke publikasjoner som setter dagsorden. Denne avtalen betyr mye for våre kunder og for Atekst-brukerne, sier Norges-sjef i Retriever, Espen Viskjer.

Har sittet på gjerdet

Frem til nå har det ikke vært mulig å søke opp historiske artikler fra Kapital og Finansavisen i Atekst. Hegnar har sittet på gjerdet, men går nå inn for fullt og ser frem til samarbeidet med Retriever.

– Vi ser at et samlet arkiv har en viktig samfunnsverdi. Det er mange som ønsker å dypdykke i historiske artikler. Gjennom Atekst sikrer vi at vår stemme blir hørt, og at vårt innhold blir et viktig bidrag til den evige samfunnsdebatten, sier Trygve Hegnar.

Levende og digitalt samfunnsleksikon

Atekst er et historisk artikkelarkiv og på den måten et levende samfunnsleksikon som har eksistert i over 30 år. Arkivet gir brukerne tilgang til å søke i redaksjonelt innhold tilbake til 1945, og blir brukt av alt fra studenter og journalister, til historikere og bedrifter.

– Det produseres enorme mengder innhold i dag, og kildekritikk er viktigere enn noensinne. Atekst er viktig for å gi en historisk kvalitetssikret oversikt over redaksjonelt innhold publisert av landets ledende aviser, spesielt nå i disse “fake news”-tider. Vi er glade for at tjenesten nå blir enda mer komplett med Hegnar Media om bord, sier Retriever-sjefen.

Retriever eies av medieinstitusjonene NTB (Norsk Telegrambyrå) og TT Nyhetsbyrån (Tidningarnas Telegrambyrå). Begge eierne forvalter lange redaksjonelle tradisjoner – og eies videre av norske og svenske mediehus.

Hegnar Media er et norsk mediehus som er bygget opp av ansvarlig redaktør og investor Trygve Hegnar. Mediehuset består av publikasjonene Kapital, Finansavisen, InteriørMagasinet, Hegnar Media Bokforlaget og Hegnar.no.

Hegnar Media vil fortsatt satse for fullt på papirpublikasjonene Kapital, Finansavisen og InteriørMagasinet, og for å få dagsferske nyheter må leserne fortsatt abonnere på disse publikasjonene eller kjøpe dem i løssalg, enten i butikker over hele landet eller via Kapital.no, Finansavisen.no eller Interiormagasinet.hegnar.no. 


Les også:

Gjelsten/Gulliksen-laget red inn 14 mill. i fjor:

Blar opp 50 millioner kroner for to nye år

Det norskeide sprangridningslaget Scandinavian Vikings red inn til fjerdeplass og 8,4 millioner kroner i en superfinale i Praha rett før jul. Tre hundredeler kostet dem tredjeplassen og 3,6 millioner kroner til i premiepenger. Nå satser de på to nye år.

4 min lesetid

De ti mest verdifulle selskapene utenfor børs i USA:

Uber suverent i tet

Transportselskapet Uber har søkt børsnotering, men er før så skjer ennå det suverent mest verdifulle selskapet i USA som er finansiert av venturekapital.

3 min lesetid

Andre leser også: