Kapital

Inside ·  Vibeke Løkkeberg på husjakt:

Vil bygge kvinnehus i Oslo

Dobbelt comeback: Vibeke Løkkeberg gjør et solid comeback med både nyskrevet roman og store planer for et kulturhus for kvinner. – Ideen er å finne det genuint feminine kunstneriske uttrykk, sier Løkkeberg. Åserud, Lise NTB scanpix
Publisert:28. november 2018

– Menn har alltid befestet sin autoritet i sement og betong, og da tenkte jeg at kvinner også trenger et slikt hus for å føle at de har sitt sted, sier Vibeke Løkkeberg.

Forfatter og filmregissør Vibeke Løkkeberg er godt i gang med planer om å etablere et kvinnekulturhus i hovedstaden. Nå har hun fått 200.000 kroner i støtte fra kommunen for å fylle ideene med innhold. Det er uklart hvor i Oslo kvinnehuset skal ligge, utover at det sannsynligvis vil fylle opp en fraflyttet bygning.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn