Kapital

Inside ·  Skatteetaten jakter Berge Gerdt Larsen fortsatt:

Skal slåss i ny rettssak

Går til sak, igjen: Berge Gerdt Larsen saksøker norske myndigheter for brudd på Grunnlovens uskyldspresumpsjon. Ivan Kverme Ivan Kverme © Hegnar Media
Publisert:21. november 2018

To år etter at Berge Gerdt Larsen ble frifunnet for grovt skattesvik i Gulating lagmannsrett, går Skattedirektoratet ham fortsatt nærmere etter i sømmene. Larsen svarer med søksmål mot Finansdepartementet i en sak om innsyn i dokumenter på kanaløya Jersey.

Med begrunnelse i den såkalte Uskyldspresumpsjonen i Grunnlovens paragraf 96, som omhandler retten til å bli behandlet som fullt ut frifunnet når man faktisk er frifunnet i domstolene, går investoren Berge Gerdt Larsen til sak mot den norske stat ved Finansdepartementet. Det gjør han fordi han mener at Skattedirektoratet har brukt ulovlige midler i et forsøk på å få ut økonomisk informasjon om Larsen og hans selskaper fra myndighetene på den britiske kanaløya Jersey.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn