Kapital

Inside ·  Striden mellom Berit Reiss-Andersen og Christian Ringnes fortsetter:

Ringnes anker til lagmannsretten

Slipper å punge ut: Tingretten konkluderer med at Berit Reiss-Andersen og fire av hennes tidligere kolleger i Advokatfellesskapet Reiss-Andersen & Co ikke er pliktige til å punge ut millionbeløp i erstatning til Ringnes etter at selskapet som drev advokatkontoret misligholdt en leieavtale med eiendomsmilliardærens selskap. Her fra da hun som leder av Nobelkomiteen talte i Rådhuset i anledning utdelingen av Nobels fredspris 2017. ODD ANDERSEN AFP
Publisert:8. oktober 2018

Berit Reiss-Andersen og fire av hennes tidligere advokatkolleger vant første runde i millionkrangelen med Christian Ringnes, men eiendomsmilliardæren varsler omkamp og mener at det har foregått ulovligheter. – Vi føler oss skikkelig ført bak lyset, sier Ringnes.

Dommeren i Asker og Bærum tingrett er enig med milliardær Christian Ringnes i at selskapet R-A Kontordrifts avviklingsstyre, hvor styreleder var Berit Reiss-Andersen, kan bebreides for å ha gitt uriktig informasjon i regnskapet og til revisor. Tingretten konkluderer likevel med at Reiss-Andersen og fire av hennes tidligere kolleger i Advokatfellesskapet Reiss-Andersen & Co ikke er pliktige til å punge ut millionbeløp i erstatning til Ringnes. Eiendomsinvestoren tapte dermed første runde i erstatningssaken han har anlagt mot de fem advokatene, og selskapet hans er dømt til å betale over 1,1 millioner kroner i saksomkostninger.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn