Kapital

Inside · EQT på full fart mot Oslo Børs:

Børsrevolusjon i anmarsj

Mektig investor: Den økende interessen fra EQT, her ved Anders Misund, og andre oppkjøpsfond for å investere direkte på Oslo Børs, vil bety mye tøffere konkurranse for de tradisjonelle aksjeforvalterne. Junge, Heiko
Publisert:11. juli 2018

Et av Europas mest innflytelsesrike oppkjøpsfond ser nå på muligheten for å investere direkte på Oslo Børs. Flere andre oppkjøpsfond kan følge etter.

Det svenskbaserte PE-selskapet EQT har siden oppstarten hentet inn rundt 470 milliarder kroner i samlede investorinnskudd. I dag betraktes EQT som et av Europas mest innflytelsesrike oppkjøpsfond. Businessen er i det alt vesentlige knyttet til oppkjøp av bedrifter, før EQT setter i verk tiltak for å bedre selskapsinntjeningen. Deretter venter gjerne en børsnotering, men ofte uten at EQT lenger figurerer på eiersiden fordi fondet velger å selge seg ut – med en gjennomgående klekkelig gevinst. Men nå kan fondet også bli en av de mektigste investorene på Oslo Børs.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gratis i uken eller bli fullt medlem fra 169,- måneden.

Prøv gratis Bli medlem Logg inn