Kapital

Eiendom ·  Krakk i nyboligsalg kan gi ytterligere 50.000 arbeidsløse:

– Korthuset kan kollapse

Suksess eller mageplask? Hele det nye Sommerro–kvartalet på Solli plass, med 60 nye leiligheter, skal etter planen innvies høsten 2022, mens boligsalget starter i 2021. Eiendomsutvikler Aspelin Ramm (50 prosent), Petter Stordalen (25 prosent) og Varner-brødrene (25 prosent) går spennende tider i møte. Illustrasjon LPO arkitekter
Publisert:29. april 2020

Salget av nye boliger bremset opp allerede før coronautbruddet. Mens mange utbyggere har beholdt selvtilliten, spår flere økonomer kraftig prisfall på boliger og krakk i salget av nye boliger.

Coronakrisen utløste et fall på 47 prosent i salget av nye boliger i mars. Lite er mer avhengig av fremtidstro enn markedet for helt nye boliger. De koster mye mer enn brukte, og de kan ofte ikke bebos før et par år frem i tid. Og frem til overtagelsen skal man både beholde jobben og få en god pris for sin egen bolig.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn