Kapital

Eiendom ·  Bråstopp i fritidsboligmarkedet:

Spår størst prisfall for de dyreste hyttene

Hytteluksus til salgs: For øyeblikket ligger det 34 hytter i prisklassen ti millioner kroner og oppover til salgs på finn.no. Disse fire befinner seg på Kvitfjell, Norefjell, Nesbyen og Trysil/Skansen.
Publisert:1. april 2020

Coronakrisen og det påfølgende børsfallet kan føre til at de dyreste fritidsboligene faller mest i pris, mener eksperter. Bør potensielle kjøpere med penger på bok snart vurdere å realisere luksushyttedrømmen?

Det startet som et godt år i fritidsboligmarkedet, med stor etterspørsel etter fjellhytter i de normalt hektiske månedene januar og februar. Eiendomsmeglere meldte om mange visninger og salg. Men det skulle brått ta slutt. 12. mars kom det historiske vedtaket fra regjeringen om å stenge ned Norge, og så kom hytteforbudet. Siden har det knapt vært solgt noe i den norske fjellheimen. Flere eiendomsmeglere melder om tilnærmet tomme visninger og labre budrunder.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn