Kapital

Eiendom ·  Punger ut for ”snøgaranti”:

Hett marked på høye topper

Høyt oppe: Denne hytta ved Nesbyen ligger nesten tusen meter over havet, og har med det fantastisk utsikt, gode solforhold og – ikke minst – høy sannsynlighet for snø om vinteren. Nordvik Nordvik © Hegnar Media
Publisert:19. februar 2020

Den snøløse vinteren kan være en forsmak på hva skiglade nordmenn har i vente, og flere meglere i luksushyttemarkedet benytter nå høy beliggenhet som salgsargument. Det kan være smart: Prisveksten i høyden parkerer resten av markedet, viser ny statistikk.

Aldri før har meteorologenes målinger av temperaturen på Blindern i Oslo, som har pågått siden mellomkrigstiden, vist en varmere start på året. Og situasjonen er ikke unik for hovedstaden – hele ni fylker satte varmerekord i januar. Dermed har nordmenn mange steder måttet trekke til fjells for å få snø under skiene.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn