Kapital

Eiendom ·  Flerdobling i superprime-markedet:

Dette er tiårets dyreste luksusboliger

Norges dyreste: Norges dyreste bolig befinner seg på Tjuvholmen. Invisio Invisio
Publisert:4. november 2019

Markedet for superprime-boliger har flerdoblet seg de siste årene. Gjennomsnittsboligen koster 68 millioner kroner, er på 520 kvadratmeter og har fire bad og fem toaletter. – Kjøperne i dette markedet bryr seg ikke om markedspris hvis de finner det rette objektet, sier eiendomsmegler.

I løpet av 2018–2019 har det blitt solgt flere boliger med en prislapp på minst 50 millioner kroner enn de ti foregående årene til sammen. Totalt er 38 boliger i denne prisklassen tinglyst som solgt til en privatperson i perioden 2008 til oktober 2019. Ni av dem er solgt i år, mens ti ble solgt i fjor.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn