Kapital

“Det skal nok svinge litt, men jeg tror ikke på verdenskrig, sier administrerende direktør Gunnar Bøyum i Aspelin Ramm. – Hvis noen hadde spurt meg for lenge siden om jeg trodde Lehman Brothers skulle velte hele verdensøkonomien i 2008, hadde jeg svart at det tror jeg ikke. Jeg hadde knapt hørt om selskapet, sier han.

Annonse

Bøyum er en av fire deltagere i Kapitals eiendomspanel, som skal ta temperaturen på utviklingen i markedet for næringseiendom. Det er tre år siden Kapital for første gang samlet noen av de råeste ekspertene innen næringseiendom. Med unntak av det første møtet i 2016, hvor panelet var litt lunkne, har aktørene spådd fest og atter fest – og fått rett hver gang. Nå er panelet litt mer lunkne enn de har vært tidligere.

De største endringene på de tre årene er en betydelige leieøkning i sentrum og i Bjørvika, som har blitt et Central Business District (CBD) øst i Oslo. Fra før er det Vika-området fra Nationaltheatret og langs aksen Aker Brygge og Tjuvholmen som har vært CBD. En annen endring er at bygulvet, altså det som skjer på bakkeplan, har blitt mer attraktivt for investorene. I Bjørvika trodde eksempelvis Stor-Oslo Eiendom at de ikke skulle tjene noe særlig på førsteetasjen i boligprosjektet Munch Brygge. Men så fikk de omtrent samme kvadratmeterpris på bakkeplan som for leilighetene, dvs. 110.000 kroner, og Munch Brygge huser nå blant andre restauranten Brasserie Rivoli til kokkedronningen Kari Innerå.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn