Kapital

Eiendom ·  Store forskjeller i populære sommerkommuner:

Her må du punge ut mest hytteskatt

Dyrest: I Kapitals oversikt er det i Porsgrunn man må ut med mest hytteskatt. Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock © Hegnar Media
Publisert:29. mai 2019

Noen kilometers avstand i beliggenhet kan bety titusenvis av kroner i ekstra skatt på ditt sommerferieparadis. – I manges øyne rent bedrageri, sier styre­lederen i Norges Hytteforbund, og varsler søksmål mot en hyttekommune.

Den relativt nye øykommunen Færder huser noen av Østlandets fineste og mest ettertraktede sommerparadis. Det som tidlig­ere het Tjøme og Nøtterøy, ligger i Norgestoppen når det gjelder antall hytter pr. kvadratmeter. Stedet kan skilte med de dyreste enkeltsalgene og nådde i fjor en gjennomsnittlig omsetningspris på drøyt 5,2 millioner kroner pr. fritidsbolig.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn