Kapital

Eiendom ·  Omstridt ordning opp til ny debatt:

Varsler omkamp om boplikten i flere kommuner

Idyll med restriksjoner: Skjærgården som skiller Nøtterøy og Tjøme utgjør også et skille i boligpolitikken: På den ene siden er det boplikt, på den andre ikke. Dette kan nå komme på agendaen igjen. Bendiksby, Terje NTB scanpix
Publisert:1. mai 2019

Utfallet av høstens lokalvalg kan medføre endringer i boplikten i flere av de mest populære hyttekommunene på Øst- og Sørlandet. Noen steder kan ordningen stå for fall, andre steder kan den bli strammet inn. Det kan gi utslag på prisene.

“ Man er nødt til å se på dette i et hundreårsperspektiv. Hvert enkelt hus som går fra å være helårsbolig til fritidsbolig er ikke noen krise, det er summen som gjør at lokalsamfunn har mørke vinduer gjennom vinterhalvåret, sier ordførerkandidat Jon Sanness Andersen i Færder Arbeiderparti til Kapital.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn