Kapital

I hagen til en idyllisk sveitservilla i Gyldenløves gate 38 på Frogner er det et enormt krater som på regnværsdager fylles opp til et lite innbydende sølebasseng. Slik har hagen stått i over to år på grunn av en meget betent byggestrid.

Annonse

Advokat Arne Berdal kjøpte hele sveitservillaen med 1,5 mål tomt for rundt 37 millioner kroner mot slutten av 2014 og har fått godkjent en rammesøknad om utbygging i hagen samt bygging av leiligheter i kjelleren. Men rett før sommeren ble Berdal fradømt alle rettighetene til eiendommen. Dommen er tidlig­ere omtalt på ne24.no . Saken er nå anket, men kommer lagmannsretten til samme konklusjon, går Berdal på en kjempesmell. For selv om han allerede har solgt de tre leilighetene i den opprinnelige villaen for tilsammen rundt 43 millioner kroner, har han brukt mye penger på oppussing av villaen, prosjektering av et nytt bygg i hagen samt bygging av kjellerleiligheter.

Les også

Fikk nei til “upassende” og “støtende” kjennemerker:

Ville ha «WEED» og «FUCKU»

På den annen side kan kjøperne av leilighetene ha gjort en kule. Da kan de selv utvikle eiendommen, samt at de har rettigheter til kjellerleiligheter de ikke har brukt fem øre på. Stridens kjerne er kontraktene som kjøperne av to av de tre leilighetene i sveitservillaen signerte på. De ble satt opp med bistand fra kjendismegler Odd Kalsnes.


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Bli abonnent fra kr. 169,- pr. måned.

Bli abonnent Logg inn