Kapital

“Jeg ble lovet en veldig god avkastning på den firemannsboligen, jeg skulle få 35 prosent. Jeg ble fortalt at det var ingen andre investeringer som ville gi en så god avkastning på pengene,” forteller en eldre aksjonær til Kapital. Han er en av 15 småsparere som er aksjonærer i en firemannsbolig, klemt mellom Klosterskogen Travbane og trafikkerte riksvei 36 i Skien. Boligen, som ligger like bak en støyskjerm, har stått tom i omtrent ett år i påvente av de nødvendige godkjennelser fra kommunen. Fortsatt er bare to av de fire leilighetene solgt. Flere av aksjonærene, som samlet spyttet inn 5,3 millioner kroner i prosjektet, begynner å bli utålmodige.

– Dette skulle være rosenrødt. Jeg tok opp lån for å finansiere investeringen, men det har bare vært tull hele tiden, sier aksjonæren.

Skyhøy prising

– Uansett så vil vi opprettholde vårt løfte til aksjonærene om 35 prosent gevinst. Jan Gunnar Mathisen, adm.dir. i Miris Eiendom

Firemannsboligen var opprinnelig en del av et prosjekt der tre like firemannsboliger skulle bygges ut av et lokalt eiendomsfirma i Skien. I 2016 ble en av tomtene, hvor det allerede var støpt en såle, solgt vid-

ere for tre millioner kroner til selskapet Klosterskogen Firemannsbolig, da eid av utbyggerselskapet Norges Eiendomsutviklere. Norges Eiendomsutviklere ble like etter overtatt av Miris Eiendom, med Jan Gunnar Mathisen i spissen. Finansavisen har tidligere skrevet om hvordan Mathisen de siste årene har satset på en karriere som boliggründer etter at det forrige forretningsprosjektet, Arctic Telecom Group, endte i en grisete konkurs i 2011.

Miris Eiendom startet opp i 2016 og ble ifjor priset til 140 millioner kroner i forbindelse med en emisjon mot en rekke småsparere i fjor. Ifølge selskapets hjemmeside er det mange store prosjekter på tegnebrettet. Blant annet står selskapet bak det spektakulære hotellet Svart Glacier Hotel, som er tegnet av Snøhetta og skal være verdens første såkalte Powerhouse-hotell. Den ordinære firemannsboligen i Skien er imidlertid det første prosjektet selskapet er i ferd med å realisere. Og det kommer etter all sannsynlighet med å ende i tap – enten for investorene eller for Miris Eiendom.

Les også

Kjendisinvestorens prestisjeprosjekt:

Vil bygge Snarøya-luksus på over 900 kvm


Kapital leses av Norges mest innflytelsesrike ledere, gründere og talenter.

Les 2 artikler gra-tis i uken eller kjøp abonnement fra kr. 169,- pr. måned.

Prøv gratis Bli abonnent Logg inn